Hönsen 5 veckor gamla

I början av veckan fick våra stora kycklingar eller hönsen flytta ut från badrummet till hönshuset. De fick ha luckan stängd några dagar. De har 2 värmelampor i huset. En är keramisk som inte lyser rött (150W) och en vanlig IR med rött ljus (150W). Jag har satt in en termometer i huset så vi har koll inifrån och sedan kompletterade jag med en termometer från Telldus så jag kan styra ett uttag med IR-lampan. Om det blir blir svalt så tänds lampan och är det varmt så släcks den. Jag får även notiser om det blir för kallt i hönshuset. Just nu får de ha knappt 20C men det ska trappas ner efter 8 veckor mot lagom temp.

För att underlätta öppning och stängning av hönsluckan så köpte vi en dörröppnare från ChickenGuard. Det blev ”Extreme”. Just nu kör vi manuell öppning, men den kommer att få öppna på tid och stänga på skymning eller senast kl XX. Vi har även satt upp ett portalbelt stängsel så att de kan få spatsera lite mer fritt när vi är ute. De har bara vågat sig 3m från dörren..

På nätterna vill de helst ligga under gosiga lampan, men vi har sett spår efter att de suttit uppe på sittpinnen ibland.

Under ormbunken gick det hitta mask
Hönshuset
Sandbad i solen
Välkomna ut!