Hönsen 4 månader

Nu har hönsen blivit 4 månader. Det känns att de blivit tyngre och vuxit till sig lite mer. Temperaturen i hönshuset håller vi mellan +4-6C när det är kallare ute.

Sola i lä

November månad var väldigt grå, men de gånger som solen tittade fram så låg gärna hönsen i solstrimman under sitt bo.

Albert tuppen

Tuppen Albert har 5 hönor att hålla koll på. En tupp och tre hönor fick nytt hem hos Uhlins i Grönahög med massa nya kompisar. Stjärtfjädrarna börjar det bli ordning på. När solen lyser på deras fjädrar så skimrar de fint i grön-svart.

Krafsandet på baksidan

På baksidan av hönshuset har vi svängt in stängslet lite i skogskanten så att det finns mycket spännande och gott att hitta. Stängslet är ett portabelt ca 112cm högt och 50m långt (utan el). Vi köpte det från lantkompaniet.se

Normalt sett så håller de sig innanför, men om de blir skrämda eller man ropar på dem så flyger de gärna mot en och ofta så flyger de lite långt och hamnar utanför. Vi är alltid med ute om de är i frigården.

På vardagarna får de klara sig rätt mycket själva, dörren öppnas kl 09 och de går sedan gärna in vid kl 15 på EM i god tid innan dörren stängs på skymning. Vi nattar dem på pinnen. På helgerna blir det lite mer tid ute för dem och med oss. I hönshuset så använder vi Granngårdens hampa-strö och torvblandning lite blandat. Skitbrädan plockar vi ren med kattspade dagligen liksom kollen på musfällorna i det avstängda redet.

Sedan sist har vi också köpt två kattungar, också 4 månader, som ska bli musfångare. De är lite skeptiska mot hönsen som i sin tur är lite avvaktande men nyfikna. Ingen är rädd för någon i alla fall.

Zelda & Zingo