Om oss

Vi som skriver här är Tinna och Gunnar och bor sedan december 2018 i Lidstorp strax söder om Jönköping. I familjen finns upp till två grabbar av årsmodell 1990 och 1991. Grabben av modell -90 flyttade ut 2013 och bor numera i Huskvarna och jobbar som IT-konsult, grabben av modell -91 bor i Göteborg och jobbar som AT-läkare.

Denna blogg kom till för att kollegor och vänner var intresserade av att följa vårt badrumsbygge 2009. Det kan även komma artiklar från uteliv med scout, geocaching, kajak och data. Nu blir det mest kajakrelaterade uppdateringar med sådant som jag tycker är värt att dela med andra.

Kajak:

2007 stod jag emot frestelsen med kajak. Jag läste bara magasinet Kajaktiv och drömde. 2008 visade det sig att Tinna också var intresserad och började vi hyra kajaker för att prova på. Flera gånger hyrde vi hos Petrus kajak och det är väl därifrån som jag fick intresset för det grönländska. 2009 gjorde vi ett badrum med bastu i källaren och det blev inga pengar över till kajaker det året. Däremot så hyrde vi några gånger. Med ROT-avdraget som betalades ut 2010 blev det så kajakköp.

Först köpte Tinna sin Tahe wind 505 efter att ha provat Reval mini LC och Wind 505. Wind 505 har lite rakare köl och tajtare sittbrunn. Strax efter köpte jag min Tahe Greenland Touring. Grönländsk stil men med packutrymme. Jag hade kollat på Seabird Seapearl, men eftersom den knappt tillverkades 2010 så letade jag vidare hos Tahe. Jag håller fast vid min grönlandspaddel och tycker att den funkar bra.

2011 så blev Tinnas SOF-kajak klar, men den har inte blivit paddlad så mycket då den kräver lite mer av paddlaren i styrtag och vilja. Den är mer tänkt som kul och dagtur då den är lite svårpackad. Denna kajak såldes 2018 med destination Grebbestad.

2012 blev min Black Pearl klar. Den kommer att vara mitt förstahandsval på dagturer. Tinna adopterade snabbt min Greenland T och vi sålde hennes Wind 505.

2012 i juli så köpte Gunnar en ny turkajak. Det blev en Tahe Reval Midi PE med skädda. Funderingarna gick mellan Qanik från Seabird som är trevlig, men har liten sittbrunn och Reval i PE som lite mer robust på turer. Lite större sittbrunn känns som ett bra val då jag ofta är sist i och då underlättar lite större sittbrunn (mindre balansakt). En viktig parameter var också priset eftersom Black Pearl nog blir förstahandsvalet för dagturer så blir Revalen inte så mycket paddlad.

2014 i juli så köpte Gunnar en North Shore Atlantic efter att ha provpaddlat en begagnad. Den ska ha samma skrov som Revel Midi PE men är lite lättare i glasfiber. Just beteende i vattnet uppskattade jag hos Revalen, så därför letade jag efter liknande. Revalen såldes ganska snabbt. Så lite försiktigare på turerna får det bli.

2017 så sålde vi Tinnas Greenland touring och köpte en Zegul Arrow Nuka GT som hon testade hos Mikael i Billdal sensommaren 2016.